mandag, september 08, 2008

Hageblogg

No her eg gjort det....oppretta blogg. Bakgrunnen for det er at dagbøkene på hagegal opphører. Sjølv om eg nok har vore blandt dei minst aktive der,ønsker eg å ha ein plass med mulighet for å notere ned saker og ting som skjer på hagefronten hos meg. Sniker seg kanskje inn litt anna og innimellom, men i hovedsak skal dette vera ei hagegreie.

4 kommentarer:

Lizbeth sa...

Kari Kråkerøy sa...
De liljene var nydelige! Har liljer for første gang i år. Men hva gjør du når en blomst er avblomstret? Var innom et hagesenter i går, hvor de hadde liljer i potter. På plastomslaget sto det at visne blomster skulle fjernes etterhvert. Det har jeg ikke gjort (men jeg gjør det jo på alle andre planter) Hvordan skal liljer behandles?

4. september 2008 22:32

Lizbeth sa...

Lizbeth sa...
Hei :)
Eg gjer ikkje noko med dei visne blomane og lar stengelen visne ned naturlig.Ein må huske å vatne og etter avblomstring. Liljer liker ikkje å tørke ut.Ved planting settes løkane 15-20cm djupt.Dette pga. stengelen då slår siderøtter på veg opp og dermed står planta stødigare og brekk ikkje så lett.God drenering er viktig. Eg brukar sand i plantehullet. Blander jorda med kugjødselkompost ved planting. Treng gjødsel utover sommaren. Eg har brukt helgjødsel fra Felleskjøpet, og liljene har trivst godt her i sommar.Kjøpte ein del liljer frå Hyde%son i vår og alle har komt kjempefint.

5. september 2008 09:37

Lizbeth sa...

Charlotte sa...
Flotte liljer!! Skal kjøpe mange flere enn de jeg har. Liljebilleknusingen er verd det!!

5. september 2008 13:43

Lizbeth sa...

Lizbeth sa...
Ja liljer er flotte og eit must i hagen. Har heldigvis ikkje liljebiller her....enda (bank i bordet :)

6. september 2008 03:13